суботу, 30 березня 2024 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

 До Всеукраїнського тижня дитячого читання наша бібліотека підготувала та провела цікаву гру-квест ,,Вгадай хто я''.

Вперше це свято було започатковано та проведено 26 березня 1943 р. за ініціативи дитячого письменника Льва Кассиля під назвою «Книжкові іменини». Тиждень отримав статус Всесоюзного та почав називатися Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги. У 1945 р. заходи в рамках Тижня вперше відбулися у Києві, його гостями стали Петро Панч, Микола Бажан, Іван Багмут. У 2008 р., відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України № 264/1/15-08 від 18.03.2008р. «Про проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання», захід перейменовано у Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

У ці дні в усіх бібліотеках України відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед підростаючого покоління культури читання та книги, знайомство з кращими зразками вітчизняної та світової літератури, формування у них національної свідомості та позитивних соціальних орієнтирів, як повноцінних і активних громадян. Водночас привертається увага і до бібліотеки загалом, як сучасної інформаційно-комунікаційної платформи, джерела актуальної інформації та змістовного дозвілля.

Наші читачі з великою цікавістю відгадували ребуси, правильно відповідали на питання та спілкувалися на тему важливості та необхідності читання. Бо саме через книги приходять розум, мудрість і людська доброта.







Немає коментарів:

Дописати коментар