неділя, 26 листопада 2023 р.

26 листопада - Міжнародний день Біблії.

 Ця книга завжди була лідером за кількістю видань у світі. Біблія – найпопулярніша книга, яка займає перше місце в світі за кількістю видань. Щоденний її тираж складає понад 30 000 примірників. Щосекунди випускається нова Біблія. Попри це популярність цієї книги не тільки не спадає, а збільшується в геометричній прогресії. Так, якщо в 1900 році вийшло близько 8 мільйонів примірників, то вже через 50 років ця цифра потроїлась, а в 1980 році це число збільшилось у 55 разів і становило 440 мільйонів. Християни по всьому світу вважають, що читаючи рядки Біблії, вони отримують віру, надію та підтримку в найважчі хвилини свого життя.

Ці листопадові заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер з 2014 року.

У Біблії 1189 розділів із 31 102 віршами. Одна з ранніх версій Біблії знаходиться в бібліотеці Ватикану і датується 4 століттям. Найкоротший вірш у Біблії – Іван 11:35 – «Ісус плакав». Естер 8:9 є найдовшим віршем у Біблії. Псалом 119 - найдовший розділ у Біблії. Біблія має багату 2000-річну історію, яка відіграла важливу роль у формуванні західної цивілізації та життя мільярдів людей у всьому світі.

Навіть якщо ви читали Біблію, ви можете не знати, як і де вона була створена, якою є її довжина і навіть скільки існує різних версій. За іронією долі, хоча одна з Десяти заповідей говорить: «Не вкради», Біблія — та сама книга, яка найчастіше приваблює злодіїв у всьому світі. Біблії регулярно крадуть із готелів, лікарень, книгарень та інших місць. Сподіваємося, що ці люди хоча б її почитають, адже Слово Боже саме для їхнього спасіння.

До вашої уваги пропонуємо унікальне видання ,,Біблія для дітей’’ – написана шрифтом Брайля. Дане видання приурочене вшануванню року Біблії в Україні та присвячене особі Блаженної пам’яті Патріарха Любомира (Гузара), який на схилку літ також боровся із недугою, пов’язаною із втратою зору.

Ця Біблія є для всіх дітей, в тому числі і незрячих. Вона написана в такий спосіб, що спершу дитина буде потребувати ознайомлення із самим текстом – звичайним та шрифтом Брайля, а тоді вже зможе відчитати й самі малюнки, які також нанесені на матеріал цим самим шрифтом.







Немає коментарів:

Дописати коментар