вівторок, 11 липня 2023 р.

Всесвітній день шоколаду.

 Щорічно 11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду. Це молоде свято, але популярність його зростає з кожним роком. Його відзначають у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.

Долучилась до свята і наша бібліотека - організувавши виставку-дегустацію, до якої з великим задоволенням долучились наші читачі.

Батьківщиною шоколаду називають Центральну і Південну Америку. Древні індіанці майя і ацтеки змішували обсмажені зерна какао з водою, гірким перцем і ваніллю, створюючи напій з гострим і гірким смаком. А слово "шоколад" походить від "чоколатль", що означає "гірка вода".

Дієтологи стверджують, що норма темного шоколаду в день складає 30-50 грам. Білий і молочний шоколад без шкоди для здоров'я можна їсти в кількості не більше 20 грамів в день. При високому фізичному навантаженні можливе збільшення норми в 1,5 раза. Шоколад не варто запивати кавою, адже шоколад сам по собі містить велику кількість кофеїну. Таке поєднання може навантажити серце. Обережно слід вживати шоколад з морозивом або фруктами, особливо бананами. Таке поєднання дуже смачне, але також висококалорійне. Дієтологи не рекомендують часто вживати білий шоколад. Через відсутність тертого какао він практично не приносить користі організму.

Світові кондитерські фабрики влаштовують у свято шоколаду дні відкритих дверей. Відвідувачам показують майстер-класи з виготовлення ласощів, а також розповідають про його користь і шкоду. В Німеччині взагалі побудували цілу шоколадну країну – Шоколандію! У День шоколаду туди з'їжджаються ласуни і об'їдаються ласощами.









Немає коментарів:

Дописати коментар