четвер, 8 серпня 2024 р.

Театротерапія

 Стартувало перше заняття театрального гуртка в нашій бібліотеці.

В сучасному світі театральні гуртки є невід’ємною частиною розвитку. В першу чергу тому, що це допомагає розвинути емоційний інтелект. Театр – це вид мистецтва, який стимулює допитливість, аналітичні здібності. Заохочує до пізнання світу, до пошуку шляхів щось вияснити та глибше зрозуміти.

Театр задовольняє психологічні потреби і може стати ключовим моментом у формуванні особистості. Важливим моментом є те, що людина здобуває колективний досвід. Адже вона – учасник вистави, член команди чогось спільного.

Для українського сьогодення найбільш актуальною постає дослідження про терапевтичні особливості театрального мистецтва в умовах війни. Театротерапія помагає здолати в житті період негараздів, розвинути внутрішні сили, прийняти базові зовнішні ресурси для свого здоров’я і внутрішньої рівноваги, показуючи на сцені різні грані людської індивідуальності і відкриваючи для себе нові шляхи власного перетворення. Інтерпретація ролі дає змогу випробувати небуденні сторони свого ,,Я''. Таким чином, театр стає грою ролей і вражень, що полягає у дослідженні себе через інтерпретування справжніх чи вигаданих історій.

Головний акцент театротерапії сконцентрований на можливості спілкуватись і творчо виразити себе через мову театру. В терапії театром ведуть бесіди про створення масок, якими люди прикриваються, тлумачення предметів і тварин, розмірковування життєвих тем. Часом вибираються сценарії з існуючих творів – драм, поезій або випробовуються на практиці деякі їхні ролі, дещо видозмінюючи їх і створюючи нові діалоги і жести. Театротерапію використовують із профілактичною та освітньою метою: вона вдосконалює комунікацію особистості на усіх рівнях, перемагаючи напруженість міміки і блокування емоцій, тренуючи невербальну сторону комунікації. Мабуть, найважливіше для кожного майбутнього “актора” перед початком театротерапії – це обрати роль, яка найбільше підходить і якої він/вона потребує з психологічної точки зору.

Театр – це унікальна реальність, в якій може відбутись абсолютно все! Тут відбувається контакт з живим словом, завдяки чому:

👉Збільшується словниковий запас;

👉Покращується концентрація;

👉Тренується спостережливість;

👉Розвиваються музичні, пластичні, рухові та вербальні здібності.

👉З’являється бажання бути кращим, сильнішим.

Артист має можливість реалізувати будь-які свої мрії та втілити їх в улюбленого персонажа.

Завдяки театральним заняттям здобувається впевненість в собі, вміння опановувати або показати свої емоції.

Це один з ефективних способів різностороннього розвитку, чудовий спосіб спільно провести час та отримати задоволення.

Вхід вільний!

Заняття для всіх вікових категорій.










Немає коментарів:

Дописати коментар