середа, 6 грудня 2023 р.

День святого Миколая Чудотворця

 Щороку в Україні, у грудні відзначають День святого Миколая Чудотворця. Це свято присвячене одному із найбільш шанованих святих у християнстві. День святого Миколая Чудотворця цього року відзначаємо за новим стилем - 6 грудня. 

Українці особливо шанують це свято, а діти завжди з нетерпінням очікують на подарунки під подушкою, незалежно від змін у календарі))

Святий Миколай Мирлікійський, який послужив прообразом Святого Миколая, був відомий своєю турботою про менш забезпечених. Вважається, що традиція дарувати подарунки виникла через історію, коли один бідний чоловік не міг забезпечити посагом своїх трьох доньок, і вони не могли вийти заміж. Тоді Святий Миколай протягом трьох днів таємно закидав  крізь вікно до кімнати сестер маленькі шматочки золота, рятуючи ситуацію.

 В нашій бібліотеці пройшла весела гра-квест «Миколай сьогодні ходить - у віконце заглядає, подарунки підкладає». Всі, хто був активний та правильно відповідав - знайшов свої подарунки у нашій хатинці, в якій їх залишив Миколай. 

Свято святого Миколая – це родинне добре свято, яке залишає святкове світло добра і великодушність Святого Миколая в наших серцях! 

Нехай святий Миколай вбереже вас та ваших близьких від всіх бід та незгод, подарує любов, радість та справжню віру у дива! Хай збуваються всі ваші великі та маленькі мрії!

Бажаємо миру та перемоги!






Немає коментарів:

Дописати коментар