суботу, 18 липня 2020 р.

АНАТОЛІЙ ПАЛАМАРЕНКО — український майстер художнього слова.

12 липня у 1939 року у містечку Макарові Київської області народився АНАТОЛІЙ ПАЛАМАРЕНКО — український майстер художнього слова, Герой України (2009), народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка (1993). Два рокі поспіль, 2018 та 2019 рр., - Голова журі номінації "Наживо: Художнє читання" Міжнародного проекту-конкурсу "Тарас Шевченко єднає народи".
Шлях у велике мистецтво для Анатолія Паламаренка розпочався ще зі школи: він полюбляв читати вірші, гуморески, виступав на шкільних концертах.
Закінчив Київський театральний інститут ім.І.Карпенка-Карого.
З 1962 року і по сьогодняшній день Анатолій Паламаренко - артист естради в Київській Національній філармонії.
В його репертуарі: «Сон» Тараса Шевченка, «Ярмарок» Остапа Вишні, «Зачарована Десна» Олександра Довженка, а ще твори Миколи Гоголя, Івана Нечуя-Левицького та інших.
Особливе місце у творчій роботі артиста займає Шевченкіана, над якою він працює усе своє життя.
За роки своєї творчої діяльності А. Паламаренко дав сотні концертів у найпрестижніших концертних залах і в сільських клубах у різних куточках України, демонстрував своє мистецтво та представляв Україну за кордоном.
Анатолій Паламаренко - не тільки артист, а й педагог. На сьогодняшній день він працює з молоддю, передаючи своє мистецтво Слова, у кількох вищих навчальних закладах Києва: інституті мистецтв ім.А.Авдієвського Національного педагогічного університету ім.М.Драгоманова, Національній музичній академії ім.П.Чайковського, Відкритому міжнародному університеті розвитку людини "Україна".
Бажаємо імениннику здоров’я та творчої і педагогічної наснаги!

Немає коментарів:

Дописати коментар