пʼятницю, 11 серпня 2023 р.

 10 серпня в рамках міжнародної культурної дипломатії відбулося відкриття художної виставки фінських художників ,,Із Фінляндії з любов'ю''. 

На виставці представлені роботи 19 художників. Організаторами виставки є асоціації ЄС-Азербайджан та FINisART, Хямеенлінна, Фінляндія/The organizers of the exhibition are EU-Azerbaijan and FINisART associations, Hämeenlinna, Finland. 

Ми всі знаємо, що з початку повномасштабної  агресії Фінляндія активно підтримує Україну у різних сферах: надання гуманітарної та військової допомоги. І дуже важливим є те, що мистецька допомога теж є  важливий інструмент під час війни. Як зазначає автор проекту, один із відомих сучасних художників , фінський художник азербайджанського походження Чингіз Абасов: ,,Проект виставки  фінських художників створено в Україні ТІЛЬКИ о однією ціллю - показати українському народові любов та підтримку. Ідея зробити виставку зародилася два місяці тому, тоді я поділився нею зі своїми друзями, фінськими художниками, і всі мене підтримали. Ми хотіли в цей тяжкий час для України показати, що ви не одні. Фінляндія прихистила багато біженців з України, і ми бачимо і відчуваємо весь біль, який ви відчуваєте. У нас було багато перепон, але в нас це вийшло. Ми дуже пишаємося і раді, що ми зараз з вами, і серця азербайджанського народу і фінського народу з Україною» ''. 

Під час відкриття виставки, зворушливі відеозвернення Чінгіза Абасова, Флори Хейнесуо, Пяйви ЛАРТАМА  до українського народу, які стверджують, що культурна дипломатія та міжнародна підтримка - єдині. 

 Виставка триває до 31 серпня. Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до неповторного фінського живопису та отримати часточку любові з Фінляндії.  


 










Немає коментарів:

Дописати коментар